CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport



Retete

ADAUGA RETETA     

RETETA ESTE FOLOSITA IN Toate zonele tarii

Aperitive pentru copii adunate de la lume


Timp de executie si complexitate: 15 min
Ingrediente:
pt.sarpele din castravete:
1 castrevete,
salam,
cascaval,
crema de branza cu smanatana,
putin morcov si ardei.
pt.ariciul din pateu:
2 cutiute de pateu de ficat de porc,
masline negre,
2 galbenusuri fierte,
1 lingurita de mustar dulce,
1 lingura de maioneza,
100 g cascaval ras
pt.melci:
castraveciori murati,
sunca presata,
cascaval,
crema de branza cu unt.



Realizare : Sarpele se face celmai simplu taind rondele de castravete si cu gura unui opahar taiati discuri de sunca/salam si cascaval cam de aceeasi marime.ungeti cu putina crema de branza ca sa stea lipite si le aranjati alternativ.Capul sarpelui va fi un capat de castravete despicat putin in varf si apoi in crapatura introduceti o ''limbuta'' de morcov sau ardei.Ochii se pot face scobind putin coaja cu cutitul sau infigand bucatele de masline/ardei.
Desigur fiecare poate pune ce vrea si puteti face si alte forme, cineva a facut crocodil am vazut.
Ariciul se face amestecand pateul cu galbenusurile, mustarul, maioneza si cascavalul ras.Se da o forma de bila alungita la un capat si se orneaza cu bucati de masline ce se infig in spinarea aricilui de pateu,ca botic punem o maslina intreaga.Din ardei/rosie facem labute si ochisori.
Melcii se fac din felii foarte subtiri de sunca presata si cascaval unse cu crema de branza lipite una peste alta si rulate.Se aseaza langa jumatati lungi de castraveciori murati in care infigem 2 scobitori drept cornite.Atunci am facut asa dar intre timp m-am gandit ca poate merge si altceva infipt ca totusi scobitorile sunt periculoase la cei mici, poate niste bucatele subtiri de morcov sau telina, ceva tare sa stea drept.

    IMAGINI RETETA



Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook





Mesaje si opinii


Nu exista mesaje